Wat is Yoga?

Yoga Uden

Yoga betekent letterlijk “vereniging” en wordt vaak aangetroffen bij oude Indiase wijzen die ernaar streefden hun geest, lichaam, spraak en gedachten te verenigen, om een hogere kennis te hebben van wie zij waren en het Principe of God. Yoga gaat over spirituele groei, verbonden worden met ons ware zelf of spirituele zelf en het doel van Yoga is vereniging, het verbinden van onze geest lichaam ziel met de Hogere Kracht, Aaki, waarvan zij zeiden dat het God was. Yoga is een manier van leven, naarmate we vorderen met de beoefening van Yoga, kennis nemen van het woord van God, en langzaam de illusie overwinnen die we creëren om een innerlijke vrede te vinden en gedachten te spiegelen in lichaam en geest, gaat al deze yoga training over het streven om de best mogelijke mens te worden. Yoga leert een factor van gaan van een staat van onbewuste onwetendheid naar een staat van bewustzijn van zijn.

God is altijd actief, altijd bewust van onze reactie op het leven, op wat wij tot leven brengen. Dit zeer minieme leven is het beeld van God, Bron, Ziel of geest, die Zich uitdrukt in een fysieke vorm. Alles wat je ervaart is een uitdrukking van die aanwezigheid. Vanwege het vermogen van de geest om te weten, zijn allen die verder gaan in de stilte van de ziel, degenen die zich op een pad begeven dat niet van deze wereld is. Dit pad is een pad dat totaal passief is, geen reflectie van zichzelf laat zien en blijft in een staat van onbewust onweten, waar liefde gelukzaligheid kan worden en pijntoestanden tolerantie zijn waar antwoorden worden gehoord. Yoga herkent en bevrijdt deze staat van onbewustheid.

Naarmate we verder reizen op dit pad, en het pad van yoga, beginnen we onze eigen manieren van weten te herkennen en beseffen we dat er ook vele paden zijn met hetzelfde doel, beginnen we langs deze paden te werken en leren we de eenheid van zijn kennen. Het zich herhalende refrein van de menselijke ervaring, “Ik weet niet zeker of ik het weet, ik ben nergens zeker van” – dit herinnert ons eraan dat we een toestand van ontkoppeling en onevenwichtigheid ervaren tussen ons lagere ego-zelf en de hoger beluisterde aanwezigheid die God is, de bron van de andere mogelijke levens.

Wanneer de geest losgekoppeld is van het fysieke lichaam, wordt liefde en vriendelijkheid een natuurlijke expansie van het zelf. Beetje bij beetje raakt men meer verbonden met de geest, en groeit het bewustzijn, in ontspanning en verbinding met wezens die de geest en het lichaam tot rust brengen, terwijl men uiteindelijk leidt naar het doel van yoga-expansie naar het rijk van het super-ego waar liefde gekend en ervaren wordt in alle aspecten van wat we meemaken.

De meeste mensen beseffen niet dat al hun gedachten voortkomen uit dat lagere ego zelf, en dat zijn idee van wat echt is, is wat ze overal om zich heen zien. De evolutionaire psychologie gebruikt het bijbelse voorbeeld van de Toren van Babel, dat “niemand” in staat was om twee draden van gedachten tot één geheel te rijgen. Verder is de manier waarop de geest vanaf de geboorte tot in de vroege puberteit leert te functioneren, in feite het loskoppelen van de andere aspecten van het zijn, om afgestemd te blijven op het lagere zelf, het leven wordt gezien als een strijd, een gevecht tussen het lagere ego en het super ego. Het leven is niet bedoeld als een coöperatieve, zorgzame ervaring, het is meer een intellectuele oefening. Maar dit lagere ego, deze muur, deze ego-transformatiecyclus van wanhoop wordt getransformeerd in een andere levenscyclus van groei en vrede. Misschien brengt yoga de verandering. Waar het op neerkomt is dat als men in dit lichaam leeft, met dit lagere ego, men zal leven en geroepen zal zijn tot goddelijkheid, als men bewust leeft in het Al, er geen middenweg is, er geen vinger is om aan te raken. Oude overtuigingen die ons begonnen te helpen ons te redden in de buitenwereld waren niet genoeg, we zijn nu tot het besef gekomen dat we in de afwezigheid van God zijn en we kunnen alleen maar vooruit. Als we ontwaken, beseffen we dat we naar eenheid toe moeten, we moeten een manier vinden om twee gedachtestrengen één te maken, en zo energie beschikbaar te maken voor een eenheidsbewustzijn. We evolueren, we breiden ons uit voorbij onszelf, we brengen een hogere energie binnen, in plaats van te leven met dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.