Wat is de definitie van een Team Coach?

Teamcoaching

Een team is een verscheidenheid van individuen en groepen die samenwerken voor een gemeenschappelijk doel. Aangezien zoveel van wat we doen afhankelijk is van de interactie van deze individuen op de werkplek, heb ik gemerkt dat maar weinig mensen echt kunnen denken aan een team. Het is zoveel meer dan een groep mensen die samenkomen om over het werk te praten. Een team bestaat uit een mix van individuen die in synergie werken om ervoor te zorgen dat een organisatie aan de verwachtingen van de klant voldoet of die overtreft, en de interne en externe teams zijn daar een essentieel onderdeel van.

Dus, wat is de definitie van team coaching? Het is een relatie tussen u en uw regiomanager over het beste gebruik van uw middelen en ook hun gedachten over wat u persoonlijk bijdraagt aan de teamprestatie. Belangrijker nog, het is een gezamenlijke inspanning tussen coach en cliënt om u als werkend lid te helpen onderscheid te maken tussen wat u weet en wie u bent ter voorbereiding op de volgende rol waarin u nieuw bent, mocht u die weer nodig hebben. En net als een sportcoach is het echte voordeel een beter teamlid dat zich kan aanpassen en bewegen om beter in een bepaalde rol in het team te passen.

Maar weet je ook wat je in een team inbrengt? Daarom wil ik je eerst meenemen door de verschillen, zowel de positieve als de negatieve, van elk van de vier coachingsrollen: programmacoach, bedrijfscoach, werk- en levenscoach, en teamcoach.

De Programmacoach – Wanneer u als programmacoach opereert, zult u meer gericht zijn op het werk van de organisatie aan de doelstellingen van uw team dan op de individuen in het team. En terwijl u misschien gevallen vindt waarin u tact moet hebben in relatie met privé-teamgenoten die de werkinspanning moeten begrijpen, is de lijn tussen niet weten en weten wat u gaat zeggen wanneer u dit deelt met kantoorcollega’s dun en snel.

Nu kan een programmacoach niet voor alle organisaties werken. Het opzetten van een verbinding en het maken van de verbinding met elk van hun teamleden kan tijd kosten en kan terughoudend worden naarmate je teamleden elkaar op een intiemere basis leren kennen.

Maar als je vaardiger wilt worden als teamcoach, is het gepast om die relatie met je team aan te gaan. Hoewel prestatie een aangeleerde vaardigheid is geworden, moet u ook een manier zoeken om individuen in de groep die goed meekomen, aan te moedigen om hogerop te komen en toch te blijven samenwerken.

De Business Coach – De business coach richt zich meer op de specifieke behoeften van zijn professionele cliënt dan op de organisatie in het algemeen. Het gebruikelijke idee is om leiders te helpen hun kennis te verbreden, zodat zij de ambities en wensen van hun team kunnen omvatten en zich daarvan bewust kunnen zijn. Dit kan moeilijk zijn in een meer gecompartimenteerde of opzettelijke omgeving, maar het is vaak mogelijk met een coachende organisatie.

Ik heb in de afgelopen 10 jaar verschillende coaches gezien die dit hebben aangepakt door hun perspectief te presenteren vanuit het perspectief van de cliënt, waarbij ze zelfs zo ver gingen dat ze hun cliënt vroegen wat hij zou willen doen als hij ter plekke stond en moest kiezen uit één van hen. Je zou kunnen denken dat dit cultureel ongevoelig is, maar dat is het wel. Ik heb ook gezien dat de coach die niet uit een persoonlijk perspectief komt, elke keer opdaagt alsof hij een oplossing biedt vanuit zijn perspectief of zich bewust is van de signalen – maar zijn daden zijn niet in overeenstemming met deze boodschap.

Denk na over de rol van de organisatie wanneer u nadenkt over uw perspectief en advies. Bent u duidelijk over de impact die u heeft op de organisatie of uw mogelijkheden? Heb je respect voor de relaties die je direct en indirect met mensen en hun werkcontext hebt?

Nogmaals, als uw capaciteiten daarmee in overeenstemming zijn, bent u op de goede weg. Het probleem is dat wanneer je niet naadloos aanwezig bent, je altijd in een vervulde rol zit in plaats van te handelen vanuit je specifieke rol. We hebben allemaal goede en slechte eigenschappen, en je komt niet met één of hebt het niet gemerkt.

Werken als een coöperatieve coach – Als je iemand bent die de wereld van coaching specifiek ziet als “hoe te”, zul je als coach waarschijnlijk enigszins inconsequent zijn om ervoor te zorgen dat je waarmaakt wie je bent. Als je een samenwerkende coach bent, dan is het net het tegenovergestelde. Een collaboratieve coach heeft iemand met wie hij moet delen, en het is een afspraak voor een beter begrip en persoonlijke groei.

Lees meer

Agile Leadership

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.