Reiki

Reiki cursus Eindhoven

Een reiki behandeling bestaat meestal uit een niet-tastende hands-on techniek van de kant van de therapeut en de patiënt. De behandelaar gebruikt de handen om de energie naar het lichaam van de patiënt te leiden. Reiki is een eenvoudige techniek die door meditatie is aangepast aan de menselijke geest en het menselijk lichaam. Het helpt om stress los te laten, de geest te kalmeren en de energiebalans van het lichaam te herstellen.

De energie die in het lichaam stroomt wordt levenskracht genoemd. Deze levenskrachtenergie is iets dat we allemaal hebben als een normaal deel van ons leven. Het wordt Chi genoemd. Door de eeuwen heen hebben verschillende disciplines en religies deze levenskrachtenergie gebruikt om mensen te helpen gezond te blijven. Dus waar past reiki in dit alles? Nou, reiki is in veel opzichten ainkai, oftewel het Japanse spiritualiteitswoord “uke”, wat “etisch” betekent. Dit is een heilig woord dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de manier waarop energie door het lichaam beweegt. Energie beweegt en kanaliseert zich de hele tijd op natuurlijke wijze door ons heen zonder dat we het ons ooit realiseren. Het gaat naar waar het nodig is en als gevolg daarvan, waar we zijn.

De basis van reiki is eigenlijk geworteld in Zen; daarom is het niet echt van de Japanse cultuur. De lezingen voor reiki die in Japan worden gedaan zijn gebaseerd op aura’s van pure goddelijke energie zoals kami-iti die noemt. Deze kanalen van energie staan bekend als shakti. Inhakai is een vorm van gebed waarbij een mantra wordt gebruikt om te helpen stress los te laten en de geest te kalmeren. Meditatie is een goede manier om de geest te kalmeren en het universum te leren kennen. Hiermee heb je de mogelijkheid om je te verbinden met een vorm van onbeperkte spirituele energie. Die energie wordt uit het universum getrokken volgens de vaardigheid van de beoefenaar en de manier waarop het is ontworpen.

Het is een geloof dat de energie vrij en zonder gehechtheid in een persoon stroomt; er is echter wel een gehechtheid in een persoon en dit is wat iemand doet lijden. Er zijn 2 manieren waarop een reikibeoefenaar deze universele levenskrachtenergie kan opwekken. Eén manier is door de hand van de persoon op een bepaald deel van de persoon te leggen. Wanneer deze energie door de hand van de beoefenaar stroomt, wordt dit “genezing op afstand” genoemd. Reiki werkt dan om de persoon te helpen zich beter te voelen, zelfs als ze zich niet beter voelen op het fysieke niveau. Door de kracht van de handen kan iemand niet alleen van fysieke kwalen genezen worden, maar ook op emotioneel niveau en kan spirituele genezing plaatsvinden.

De tweede belangrijke manier waarop een reikibeoefenaar met de universele levenskrachtenergie werkt is door een “chakra” in het lichaam van de persoon te creëren. Een chakra is een draaikolk van energie in het lichaam, die een brandpunt creëert waar universele energie in kan stromen, en die ook fungeert als een filter om universele energie uit het lichaam te transporteren. Als een chakra gesloten is, kan de universele energie die eruit stroomt niet of nauwelijks ergens heen. Anderzijds, wanneer een chakra open is, kan de energie vrijer stromen en kan men zeggen dat de chakra maximaal functioneert. Je hebt dit in je eigen leven gezien, toch? Je loopt een kamer binnen en voelt de energie die de kamer vult en je weet dat je niet lang kunt blijven zonder terug te moeten keren naar je lichaam. De reden hiervoor is dat de energie de kamer vult en je er minder gevoelig voor wordt. Aan de andere kant, als je op een plaats bent omringd door gelukkige mensen, lachend en spelend, heeft de energie de neiging om elke vrede die je zou willen hebben te blokkeren In plaats daarvan zal het je het gevoel geven alleen, geïsoleerd, depressief en verdrietig te zijn. Voor degenen die zich niet gelukkig lijken te kunnen voelen, zelfs als ze op een plek zijn vol met gelukkige mensen, is dat een teken dat hun chakra’s geblokkeerd zijn. En dat komt omdat de energie niet gemakkelijk en moeiteloos stroomt en daarom, hoezeer je ook probeert om de gelukkige plaats terug te laten keren naar zijn gelukkige staat, voel je je er minder gelukkig.

Aangezien energie de essentie van alle dingen is, zijn chakra’s bij verschillende mensen hetzelfde. Maar elke chakra is uniek op zijn eigen manier en verschillend op zijn eigen unieke manier. Wanneer de lagen waaruit een chakra bestaat gezond zijn, zal een persoon zijn of haar chakra’s kunnen kanaliseren en in balans blijven. Maar als er iets tegen zit, dan breekt de laag van de chakra af en kan deze de energiestroom niet meer ondersteunen. Als dit gebeurt, kan de chakra niet meer worden gevoed en wordt de energie naar buiten getransporteerd op fysiek niveau, of op emotioneel niveau. De chakra komt dan dichter bij het fysieke dan bij het spirituele of emotionele niveau, in plaats van van beide verwijderd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.