Hoe vrienden te winnen en mensen te beïnvloeden

Coach Soest

Ik heb gezegd dat workshops over het algemeen saai zijn, want je komt er ongelukkig uit en je gaat.

Toen ik mijn eerste exemplaar van “How to Win Friends and Influence People” kocht, wist ik dat ik hulp nodig had van iemand die dit al eerder had gedaan, iemand met de deskundigheid en geloofwaardigheid vanwege de jarenlange ervaring. Dus op een zaterdagavond, pleegde ik een telefoontje. “Hallo,” zei de stem. “Het is John, mijn geweldige mentor.”

We ontmoetten elkaar en spraken een tijd af om ons te concentreren. John vroeg me, “wat is het doel van onze ontmoeting?” “Dat zal ik je vertellen,” zei ik. “Het doel is Strategie Coaching,” zei hij. “Nee,” zei ik, “we zijn hier om mijn huiswerk te maken.””OKÉ.”De week daarop belde ik weer. “Hoe gaat het met je?” “Nou,” zei ik, “ik ben een boek aan het lezen. Ik word  een beetje kribbig van een bepaalde situatie  waarin ik me hier bevind. Ik hou er niet van hoe ik me voel. Ik merk dat ik in een zelf-gras dilemma terecht kom. Wat moet ik doen?”

Ik vertelde John de situatie. Het was iets wat ik al eerder had meegemaakt. “Kijk naar die situatie,” zei John, “de ‘ongemakkelijke’ toestand die je probeert te bereiken. Vroeg of laat zul je merken dat het op een bepaald gebied fout gaat. Net als we ons opmaken om ons lot echt in eigen hand te nemen, zullen we per ongeluk op een van de plekken stuiten om ‘ onze dekmantel te verraden.’

“Nou, dat gebeurt zo vaak dat het altijd de moeite waard is om met een coach door te gaan, want nadat je door deze ‘ongelukjes’ heen bent, zullen die STRAAT AWAY gebeuren! En dat is waar je je niet zo gemakkelijk kunt gaan verstoppen als je denkt. Je zult een glimp opvangen van het ‘ongemakkelijke’. Wanneer iemand op die ‘ongemakkelijke’ plaats komt, is het zijn voorrecht om een ommekeer te maken. Dus, als je jezelf in die ‘ongemakkelijke’ ruimte bevindt in een kleine overwinning, als dat mogelijk is, zal je moed je aansporen om niet alleen door het ongemakkelijke heen te gaan, maar er doorheen. En het zal snel gaan. Het is nu jouw tijd om ervoor te gaan en het te bereiken.” “Nou,” zei ik, “ik heb geen coach nodig. Ik heb al het andere geprobeerd.” “Heb je al het andere geprobeerd?” vroeg John, nu als dreigement alleen voor mij.

“Nou,” zei ik. “Nou, ik heb geprobeerd het zelf te doen. Het is een beetje alsof je probeert een spijker in de punt van een tafel te slaan. Je hebt echt een gewicht nodig om hem vast te houden totdat de spijker in de punt van de tafel gaat (niet). U kent het antwoord. Het gewicht werkt niet. “Iets anders dat vaak gebeurt in het leven is dat je sommige programma’s gaat uitproberen die je bent komen kopen. Ik weet niet waarom je dat doet, maar je moet ze wegdoen,” zei John. “Bedankt, maar ik ga niet,” zei hij. “Wat is het dat je niet krijgt dat je moet hebben?”

Lees meer

Hongaars leren

Webdesigner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.