Hoe kun je je relatie te veranderen?

Relatietherapeut Utrecht

Intimacymine bij het werken met een therapeut betekent niet altijd intimiteit. In feite hoeft u niet boos, humeurig of ongeïnteresseerd te zijn, of voortdurend de confrontatie met uw partner uit de weg te gaan. Dit is een geest van ongezonde intimiteit. Er zijn momenten waarop je zowel levenloos als levendig moet zijn. Wat is deze toestand van je partner laten zijn zoals hij of zij wil. Het is niet nodig om je emoties en gedachten ten opzichte van je relatie te veranderen totdat hij of zij dat doet.

Het is belangrijk te weten wat precies problematisch kan zijn zonder te vervallen in de glamour van de onrealistische relatie. Wat zijn de gevoelens die problematisch kunnen zijn? Dit is de enige plek waar je niet wilt blijven steken als je ervoor kiest om samen te werken met een relatietherapeut. Dit is waar je zult leren hoe je symptomen kunt overbrengen. Communicatie is jullie verbinding. Het is in de keuken van je huwelijk. Het heeft een eigen leven. Laat het nooit verdorren. Het kan zo simpel zijn als zeggen: ik heb het gevoel dat je niet luistert. Het kan uiteindelijk uitdraaien op iets heftigs, maar op dat moment moet je communiceren met een ander.

Elk stel, dat leeft, weet hoe moeilijk het is met intimiteit. Boosheid en misschien woede zijn veel voorkomende emoties. Dit is dezelfde reden waarom je partner misschien zijn of haar gevoelens over de relatie of communicatie heeft vermeden. Door agressie te vervangen door de boosheid die nodig is, bespaart u beiden tijd. Communicatie weerspiegelt een begrip. Het is een goed moment om nu klaar te zijn voor de liefde.

Relatietherapie hoeft niet ingewikkeld te zijn als je met z’n tweeën praat. Open praten, elkaars gedachten en gevoelens voor ogen houden, de focus in het huidige moment houden, elkaar de ruimte geven om gehoord te worden, en je partner nooit pushen om anders te denken dan waar hij of zij voor toegerust is, is de essentie van een onvermogen tot communicatie. Het is een open weg om de mens dichter bij de sterkere emoties in zijn relatie te laten komen.

Communicatie kan worden vervangen door simpele dingen te doen, zoals bijna elke dag een knuffel geven. Of je kunt je partner ’s nachts in slaap praten. Het kost je maar zoveel moeite om je bewust te worden van je eigen gevoelens in plaats van terug te vallen in een illusoire staat van ontkenning of zelfabsorptie. Je kunt deze openheid uitpersen om gevoelens van emotionele scheiding te helen.

Wanneer je een relatie hebt met een therapeut heb je niet alleen de kans om te leren wat je wel en niet leuk vindt aan je partner, maar je leert ook hoe je jezelf kunt veranderen. Door samen te werken leer je hoe je je dagelijks leven kunt overdragen zonder verslaving aan drugs of alcohol. Dit zal je er zelfs aan herinneren wanneer je geest al in je relatie is blijven hangen. De relatie kan net zo goed veranderd zijn als je had gepland, maar je krijgt een tint van bewustzijn en een beetje meer begrip.

Lees meer

Psycholoog

Gezinstherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.