Hoe haalt u het meeste uit uw acupunctuur?

Acupunctuur Uithoorn

Het is al lang bekend dat acupunctuur de ‘wetenschap der organen’ is, maar de eigenlijke grondslag ervan is een mysterie. Mensen die acupunctuur hebben, verwijzen meestal naar de “potloodtest” waarvan zij beweren dat die de basis van acupunctuur is, maar die dat in feite niet is.

Twee proeven die onlangs werden uitgevoerd aan de State University van New York hebben aangetoond dat vrouwen Fe New York Times artikel 2011 laag kanker tumor kunnen uitroeien. Ze maakten ook het verschil in een andere kankerstest die onlangs werd uitgevoerd doorologen van het Mount Sinai’s Hospital in Miami: als de kankertumor in contact komt met een bot, kan hij worden behandeld met chemotherapie, maar niet met acupunctuur. Zij ontdekten dat de genezende kracht van aanraking sterker is dan die van geneesmiddelen.

Dit betekent dat uw acupuncturist de pijnen die u voelt moet ervaren om u de effectieve pijnverlichting te kunnen geven die u zoekt. Dat is werk dat wordt gedaan door aanraking alleen.

Men heeft ontdekt dat zelfs de Traditionele Chinese Geneeskunde deze techniek kan gebruiken om te helpen. Zij kunnen pijnsignalen in u aan- of uitzetten. Ook kunnen, door met dezelfde energie te werken, de acupunctuurpunten in de meridianen effectiever worden gericht.

Het is al sinds het begin der tijden bekend dat vrouwen bloedsomloopwerk nodig hebben, samen met elk orgaan in het hele lichaam. Wat geweldig is, is dat vrouwen dit werk elke dag krijgen. Elke vrouw weet dat wanneer ze een eisprong hebben, de menstruatie verzorgd moet worden en dat ze ervoor moeten zorgen dat het lichaam klaar is voor een zwangerschap. Gewoonlijk nemen ze een week rust, en springen dan meteen op de loopband, gaan naar een sportschool, en beginnen zich uit te sloven om dat bloed door haar lichaam te laten pompen.

Dit is waar micro-acupunctuur om de hoek komt kijken. Zelfs in rust maakt het lichaam gebruik van chakra’s om te functioneren. Deze natuurlijk voorkomende acupunctuurpunten liggen langs de meridianen die betrekking hebben op verschillende organen. Het zijn deze punten die moeten worden gepulst om het lichaam in een staat van natuurlijke gezondheidszorg te brengen.

Pulsatiepunten zijn breuken in de huid, en bevinden zich ongeveer om de centimeter langs de meridianen. Ze worden gebruikt om het lichaam te stimuleren in een staat van welzijn. In Aziƫ lieten Chinese artsen deze impulsen voor verschillende doeleinden dienen. Zij behandelden vooral bepaalde organen of systemen die problemen vertoonden in een orgaan van het lichaam. Bij een ongezonde lever of nier, of als er een ziekte in het lichaam was die door een arts behandeld moest worden, konden de impulsen het signaal zijn dat men ziek was en naar een arts moest gaan.

De punten zijn ook bekend als sinus punten. Ze worden gebruikt om problemen in de neusholte en sinusitis te behandelen. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van fijne naalden om sinusitis op te sporen en te verlichten. Ze kunnen ook worden gebruikt om de hersenen te activeren en snel resultaat te boeken bij hoofdpijn en migraine.

Micro-acupunctuur kan worden gedaan met uw eigen handen samen met een op batterijen werkend apparaat.

Als u een micro acupunctuur behandelaar bij u in de buurt zou kunnen vinden, zou u op eigen kracht veel pijn kunnen vermijden, maar als u te ver van een van deze woont, zou u uw plaatselijke kliniek voor Traditionele Chinese Geneeskunde kunnen uitnodigen om u te helpen uw aandoening te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.